El polígon industrial del Molló ja compta amb la potència elèctrica suficient per desenvolupar les potencials activitats industrials que s’hi puguin instal·lar. Es tracta d’una reivindicació iniciada l’any 2010 pels alcaldes de Tivissa i Móra la Nova i concretada al novembre de 2011 al conveni amb l’INCASÒL, i que ara s’ha fet realitat.

La passada setmana, Endesa ha connectat la nova línia d’alimentació del polígon a la xarxa de distribució. A partir d’aquest fet, el polígon del Molló, que fins ara només disposava d’1 MW, passa a tenir més de 10 MW de potència, previstos inicialment al conveni establert amb l’INCASÒL. El polígon també disposa de la potència addicional per cobrir la demanda de futures implantacions industrials.

Polígon Industrail del MollóL’alcalde de Tivissa, Jordi Jardí, ha explicat que “arran del concurs públic convocat pel Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre per llogar la nau construïda a l’anterior mandat, he fet diverses gestions amb el director de l’INCASÒL per accelerar el subministrament de potència suficient per dotar de subministrament elèctric a alguna de les empreses interessades en instal·lar-se a la nau del Molló”. Segons Jardí, “les gestions han donat bon resultat i el Molló, amb la nova línia d’alimentació, ja disposa de l’energia elèctrica més que suficient per generar activitat industrial”.

El polígon industrial del Molló, ubicat als termes municipals de Móra la Nova i Tivissa, té unes característiques úniques pel que fa al seu emplaçament i serveis, i compta amb 11 hectàrees de sòl distribuïdes en 12 parcel•les destinades a indústria aïllada gran i mitjana amb superfícies que van dels 5.000 als 19.000 metres quadrats.

El polígon està situat en un nus estratègic de comunicacions per carretera i ferrocarril que esdevenen el factor clau per a la implantació de noves empreses. Concretament, està situat a peu dels principals eixos viaris tals com la C-44 (Eix de l’Ebre), la N-420 i prop de l’AP-7. També hi ha connexions pròximes amb la N-340, la C-45 la NII i l’AP-2.

Cal destacar que, a més de les bones connexions per carretera, el Molló té a la vora una important xarxa ferroviària, entre Reus i Saragossa i dins la línia de Madrid-Barcelona. A més, també es troba molt pròxim i ben comunicat amb altres infraestructures: a 40 minuts de l’aeroport de Reus i a 90 minuts de El Prat, i la línia de l’AVE i el Port de Tarragona estan a uns 60 quilòmetres de distància. Junt amb una extensa i variada xarxa de comunicacions, el Molló també ofereix a les empreses de qualsevol tipus que s’hi vulguin instal·lar una important gamma de serveis.

L’any 2004 es va crear el Consorci per a la promoció de sòl industrial del Molló constituït pels representants dels ajuntaments de Móra la Nova, Rasquera, Garcia, Tivissa i Ginestar, la Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Navegació de Reus i l’INCASÒL.

Tivissa (Ribera d’Ebre), 3 d’abril de 2017